Home / Vijesti / Svijet / Amerika ima spremno rešenje, nuklearna bomba da smiri Kim Džong Una …

Amerika ima spremno rešenje, nuklearna bomba da smiri Kim Džong Una …

Ratobornom Trampu do sada su se više sviđali predlozi njegovih generala “jastrebova” nego miroljubivi predlozi koji su stizali pre svega iz Moskve i Pekinga, a na kraju i iz Seula

Iako je američki predsednik Donald Tramp u telefonskom razgovoru kineskom predsedniku Si Đinpingu kazao da vojna akcija protiv Severne Koreje nije njegov “prvi izbor”, i dalje se mnogi pitaju hoće li na kraju ipak ostvariti svoju pretnju i “sravniti sa zemljom Severnu Koreju”.

Ratobornom Trampu do sada su se više sviđali predlozi njegovih generala “jastrebova” nego miroljubivi predlozi koji su stizali pre svega iz Moskve i Pekinga, a na kraju i iz Seula.

Očigledno da je američkim generalima ispod časti da za diplomatskim stolom rešavaju probleme sa malim zemljama. Baš ti ratni huškači iz Pentagona pripremaju scenarije kojima bi “urazumili Kima”. Šef Pentagona Džejms Metis poručio je da se problem Severne Koreje ne može rešiti sankcijama i zato se rukovodstvo Severne Koreje mora saterati u ugao, prenose Večernje novosti.

 

Amerikanci tvrde da su pripremili nekoliko scenarija kako da “smire” lidera Severne Koreje. Prvi je da pojačaju sankcije. To podržava i nemačka kancelarka Merkel. Za razliku od njih, Putin smatra da su sankcije protiv Severne Koreje besmislene jer su tamo spremni da “jedu travu” da bi očuvali bezbednost zemlje.

– Rusija osuđuje nove atomske probe Severne Koreje. One imaju karakter provokacije. Jedini put za rešenje tog problema su diplomatski pregovori. Ostalo vodi direktno u planetarnu katastrofu – rekao je Putin.

loading...

Check Also

KAKAV PREOKRET: Mape koje pokazuju šta su Putin i Asad za godinu dana uradili u Siriji, evo ko je porazio ID (MAPA)

Tekuća godina bila je najuspešnija za Sirijsku arapsku armiju od početka rata u Siriji. SAA …

}