Home / Vijesti / Svijet / HTEO DA UBIJE PUTINA – IZREŠETALI GA U UKRAJINI: Čečenski dobrovoljac ranjen, u napadu stradala njegova supruga! (VIDEO)

HTEO DA UBIJE PUTINA – IZREŠETALI GA U UKRAJINI: Čečenski dobrovoljac ranjen, u napadu stradala njegova supruga! (VIDEO)

Čečenski vojnik dobrovoljac, koji je optužen da planira da izvrši atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina, Adam Osmajev, ranjen je kada su njegova kola izrešetana na pružnom prelazu, dok je njegova žena, Amina Okujeva, preminula u pucnjavi.

 

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, Anton Gerašenko, saopštio je da je Okujeva preminula, a da će Osmajev preživeti, prenosi AFP.

https://www.youtube.com/watch?v=zt2HJWco-A4

– Adam Osmajev je ranjen, ali će preživeti. Upravo sam pričao sa njim telefonom – napisao je Gerašenko na svom Fejsbuk nalogu.

Za agenciju Interfaks, smrt Okujeve potvrdio je i portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, Jaroslav Trakalo.

On je kasnije dodao da istražitelji planiraju da započnu istragu o ubistvu sa predumišljajem, ali ne i istragu o terorizmu.

Osmajeva su moskovske vlasti optužile 2012. godine da planira da ubije Putina.

Dve i po godine proveo je u ukrajinskom zatvoru, ali nije izručen Rusiji.

Izvor: Tanjug

loading...

Check Also

ALARMANTNO ! HRVATSKE PRETNJE NISU PUCANJ U PRAZNO: Zagreb se sprema za presecanje koridora REPUBLIKE SRPSKE ;hrvatska vojska… (VIDEO)

Hrvatska vojska proteklih meseci intenzivno uvežbava savlađivanje vodenih prepreka i forsirano prelaženje reka što su …

}