POGLEDAJTE SVEČANI DEFILE POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se prisutnima na Trgu Krajine, istakavši da su danas okupljeni u jedinstvu svi koji vole Republiku Srpsku i da današnji dan predstavlja poseban dan srpskog jedinstva i odnosa prema Republici.
– Republika Srpska je stvorena kao odgovor na zov srpskog naroda da se na ovim prostorima ostvari sloboda – rekao je Dodik.
Predsjednik Srpske je istakao da smo danas svi objedinjeni u želji za mirom i slobodom.
– Republika Srpska ima namjeru da živi i slavi svoj dan, želimo da živimo zajedno sa drugima i dijelimo mir i slobodu. Nikada nećemo odustati od Republike Srpske – rekao je predsjednik Srpske.
Svečanostima povodom Dana Republike prisustvuje i predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić i ministri u Vladi Srbije.

Povodom 25 godina od nastanka Srpske održan je svečani defile. Svečana akademija biće održana u sportskoj dvorani Borik.
Pripadnike Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka OS BiH postrojio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji im je nakon predaje raporta naredio da ostanu na Trgu Krajine.

U svečanom defileu učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske i studenti koji su nosili veliku zastavu Republike Srpske.

Učesnici su bili i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća “Pošte Srpske” i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

U defileu su učestovali i članovi Banjalučke filharmonije, Banjalučke mažoretkinje, članovi kulturno-umjetničkih društava “Piskavica”, “Čajavec” i “Pelagić”, kao i Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srpske.
Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića defilovali su i članovi Ženskog rukometnog kluba i Rukometnog kluba “Borac”, Rukometnog kluba “Mladost”, Biciklističkog saveza, Bokserskog kluba “Slavija”, Odbojkaškog kluba “Laktaši”, te Moto-kluba “Noćni vukovi”.

IZVOR: rtrs tv

loading...

Comments

comments