Predsednik skupštine Albanije: Haradinaj je simbol svih Albanaca širom sveta

-Ovaj problem će se uskoro završiti jer Ramuš Haradinaj nije građanin Srbije, već Kosova i simbol svih Albanaca – rekao je predsednik Skupštine Albanije

——–
Predsednik Skupštine Albanije Iljir Meta izjavio je danas da je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je po poternici Srbije uhapšen u Francuskoj, simbol Albanaca širom sveta, i izrazio uverenje da će se uskoro vratiti na Kosovo, objavio je prištinski list “Zeri”.

– Ovaj problem će se uskoro završiti jer Ramuš Haradinaj nije građanin Srbije, već Kosova i simbol svih Albanaca. Haradinaj je ponos svih Albanaca i zbog činjenice da se suočio smelo i dostojanstveno sa međunarodnom pravdom – rekao je on na konferenciji za novinare.

Meta je u Prištini boravio kako bi izrazio solidarnost Ramušu Haradinaju, navodi “Zeri”.

Bivši haški optuženik i lider Alijanse za budućnost Kosova Haradinaj, uhapšen je prošle sredu na aerodromu kod Bazela, na osnovu poternice Srbije iz 2004. godine.

Francuski apelacioni sud u četvrtak je odlučio da će Haradinaj ostati u pritvoru dok Srbija ne bude uputila zvaničan zahtev za izručenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

loading...

Comments

comments