Home / Skandal / TUGA I STRAHOTA U SELU U SRBIJI: Sina ometenog u razvoju otac drži u kavezu i kupa u koritu, a NIKO NE REAGUJE

TUGA I STRAHOTA U SELU U SRBIJI: Sina ometenog u razvoju otac drži u kavezu i kupa u koritu, a NIKO NE REAGUJE

Milan Šaran iz Radojeva pokraj Nove Crnje svog teško obolelog sina Radovana Mihailovića (29) drži zaključanog u sobi koja je praktično pretvorena u zatvorsku ćeliju. Pravda se da je Radovan agresivan pa ga zato drži ’’pod ključem’’ kada u kući nema nikoga.

Inače, Radovan je zaostao u mentalnom razvoju i od rođenja koristi lekove, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo pre dve godine kada je njegova majka Jovanka izvršila samoubistvo nakon saznanja da ima rak.

– Moj Raša je dobar, ali je ponekad agresivan i moramo da ga zaključamo. Pogotovo ako nema nikog kod kuće. Nemamo novaca i radimo bilo kakve poslove dobijemo samo da bi se prehranili i preživeli – priča Milan za ’’Blic’’ uz napomenu da nemaju osnovne uslove za život.

Kuća u kojoj Milan živi sa Rašom, još dvojicom sinova Milanom (16) i Živom (20) i novom suprugom Marijom je u izuzetno lošem stanju, trošnih zidova, bez patosa i kupatila.

– Rašu kupamo u koritu jer nemamo kupatilo. Molio sam nadležne iz Centra za socijalni rad da nam pomognu novčano da napravimo kupatilo jer ja mesečno dobijam 13.000 dinara socijalne pomoći i 25.000 dinara za tuđu negu što nam je jedva dovoljno da Raši kupimo lekove i da se prehranimo mesec dana. Nažalost, nisu nam izašli u susret – jada se Milan.

Dodaje i da ne razmišlja o tome da Rašu smesti u neku medicinsku ustanovu.

– Njemu je i ovde dobro. Šetamo malo po ulici i po dvorištu, samo ga zaključamo kada postane agresivan ali i to je sve ređe zato što redovno koristi lekove koji ga smire. Redovno ga vodim i na kontrole kod lekara i oni kažu da moj Raša nije za bolnicu jer je fizički zdrav. Samo da je mentalno zaostao. Problem je u tome što nemam novca da mu olakšam život, da napravimo kupatilo i da mogu da mu kupim nešto garderobe. Barem nismo gladni – priča nam Milan.

Direktorica Centra za socijalni rad u Novoj Crnji Ljiljana Kovačević kaže da je upoznata sa slučajem porodice Šaran ali da ne može da nam otkrije nikakve detalje u vezi sa koracima koje će eventualno preduzeti tim povodom.

– U naš Centar za socijalni rad došla je komisija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koja trenutno utvrđuje zakonitost i stručnost u radu naše službe u vezi sa Radovanovim slučajem. Nakon komisijski utvrđenog stanja očekujemo da dobijemo izveštaj tog Sekretarijata i na osnovu njega moći ćemo dalje da postupamo u tom slučaju – kratka je bila Kovačevićeva u izjavi za “Blic”.

Kako nezvanično saznajemo, policiji je ovaj slučaj nepoznat, niti su ikada intervenisali po bilo čijoj prijavi zbog agresivnog ponašanja Radovana Mihailovića.

Foto: RAS Srbija
Izvor:Ekipa Blica

loading...

Check Also

Šokantni intervju Nade Topčagić: Govorila o posljednjim danima Jelene Marjanović, a otkrila i tajne pojedinih kolegica

Nada Topčagić je nakon gostovanja u emisiji Grand specijal rekla Saši Popoviću da se povlači …

}