Home / Vijesti / Svijet / (VIDEO) U MAJAMI UDARA NUKLEARNI URAGAN! Gradonačelnik izdao dramatično upozorenje: Neka svi što pre odu jer nećemo moći da ih spasavamo!

(VIDEO) U MAJAMI UDARA NUKLEARNI URAGAN! Gradonačelnik izdao dramatično upozorenje: Neka svi što pre odu jer nećemo moći da ih spasavamo!

Najmanje trinaest osoba je poginulo tokom udara uragana Irma.

 

Francusko ministarstvo za prekomorska područja potvrdilo je kako je poginulo najmanje osam osoba, a dve su teško povređene na ostrvima Sveti Martin i Sveti Bartolomej koje je poharao uragan Irma. Jedna je osoba poginula na Angvili, a dvogodišnje dete na Barbudi. U Portoriku su usled uragana Irma preminuli 79-godišnja starica, jedan muškarac i mlada žena.

Uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna. Uragan Irma najjači je uragan ikad zabeležen na Atlantskom okeanu.

 

Video uragana Irma iz svemira objavila je NASA, dok se jedan istraživački avion zaputio u samo središte uragana i snimio video-zapis kako bi prikazao kako je u središtu uragana.

Fiip Levin, gradonačelnik Miamija, izjavio je da je uragan Irma “nuklearni uragan” i da bi svi stanovnici i posetioci tog područja trebao da odu.

 

“Ovo je jako ozbiljna, moćna oluja. Ja je zovem nuklearnim uraganom. Preporučujem i molim sve naše stanovnike i posetioce da napuste ovo područje”, izjavio je Levin i rekao kako neće ugrožavati živote spasioca kada krene uragan.

“Ne želimo junake. Ovdje se ne radi o šteti, važna je evakuacija”, poručio je.

 

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Reuters

 

Check Also

Ove tek otkrivene tajne informacije o ogromnoj sili vojske Severne Koreje dokazuju da se sprema na ozbiljan napad u kome bi moglo biti više od milion mrtvih

Većina ljudi ne zna mnogo o izolovanoj zemlji zvanoj Severna Koreja. Ono što znamo jeste …